Gyermekláncfű Egyesület

2010. programterv

Szabadidős tevékenységek, események szervezésével szeretnénk a Ráckevei Kistérség fiataljainak  vonzó, hasznos programokat biztosítani, a fiatalok bevonásával.

„Ültessünk az anyaföldbe ősszel magokat,

Tavasszal, nyár elején, had virágozzanak…”

KREATÍV KUCKÓ NAPJA

A gyermekekben a kézműves foglalkozásokkal nem csak kötelességtudatot kell ébreszteni, , hanem megszerettetni hagyományainkat, népi kultúránkat. Szeptembertől havonta bemutatkozik egy kézműves csoport, amit összekötünk  népi játék és népdal tanulással!

„ Nem lehet egészen boldog ember, akinek nem öröm a zene!” speciális nevelési igényű

Gyermekek  KISTÉRSÉGI  KI-MIT-TUD-ja

Ez az , aminek a programját előre nem lehet megtervezni,természetesen a feltételeket biztosítjuk és reméljük, hogy az érdeklődés ugyanolyan nagy lesz, mint az elmúlt években!

„ Az egészség nem minden, azonban egészség nélkül minden semmi!”

EGÉSZSÉGNAP

Témáink lesznek:  - káros szokások, szenvedélybetegségek
                              - drogprevenciós program
                              -„ gubancok” „ lelki nyavalyáink” konfliktuskezelés
                              - testi, lelki egészség, harmónia
                              - tömegkommunikációs eszközök manipulációs szerepe/ igényes-igénytelen
                               szórakozás
                              - szűrővizsgálatok / családi/
                              - jótékony, pozitív hatású drogok/gyógynövények/
        Kistérségi csecsemőgondozási és ápolási, elemi elsősegélynyújtó vetélkedő 17 Kisdunamenti községben, városban élő gyermekek részvételével.
A 20. század elején a gyermek még a nagy –többgenerációs családban tanulta meg, hogyan kell viselkednie. Tanfolyamainkon és végül a versenyeken azokat az ismereteket igyekszünk elsajátítatni, amely segítségével egészséges, kiegyensúlyozott gyermeket tudnak felnevelni szerető, biztonságos családban. Nem magánügy, hogy miként gondozzuk, neveljük gyermekeinket, hisz a nevelés és annak eredményeként a neveltség a társadalom érdekeit is érinti.

„ A természet varázsát ontja…”

TERMÉSZET –ÉS KÖRNYEZETVÉDŐ TALÁLKOZÓ

A gyermekek születésüktől fogva nyitottak környezetük iránt, érdeklődéssel fordulnak a természet által alkotott dolgok felé. A természettel való érzelmi azonosulás magával hozza az iránta érzett tiszteletet és aggódást is. A háromnapos találkozóra Júliusban kerül sor.

Nyári táborunk a gyermekek aktivitására, kreativitására épül, s megpróbálja az igazi értékeket megmutatni a mai igencsak  pénzorientált  világban.

Közös  feladatunk a „környezeti polgárrá” nevelés, a nomád táborok a leghatékonyabb környezeti nevelési keretek közé tartoznak.
Ha a gyermekek  megismerik környezetük természeti, történeti, művészeti értékeiket egyéni élményeik alapján, akkor erős érzelmi-értelmi kötödés alakulhat ki.

Évek óta integrált táboraink vannak roma gyermekek is szép számmal részt vesznek, vannak olyan gyermekeink, akik szülejükkel érkeznek, így nemcsak a gyermek, hanem a szülő is ki tud mozdulni a lakóhelye bezártságából.

„ A kábítószerfüggő ember a szeretet szegénye, mert nem tudja tisztelni önmagát és az életet!”

Az idei évben kiemelten foglalkozunk a káros szenvedélyek elleni  harccal , részt veszünk az Élményfürdő egész napos drogellenes rendezvényén .

A kitűzött feladataink végrehajtásában a szervezetünk tagjain kívül bevonjuk a szülőket esetenként a nagyszülőket is, ez már sikeresen működött az elmúlt években is.
Továbbra is kiemelt figyelmet fordítunk a speciális nevelési igényű , a nehéz anyagi körülmények között élő  és a roma gyerekek csoportjaira aki számára sok esetben csak a nyári táborunk jelenti a nyaralást , egy gondtalan hetet.

Szigethalom 2010. január  20.

dr. Békássyné Kocsis Györgyi  elnök

Nincs új bejegyzés.